FONTOS INFORMÁCIÓ: 2023.10.01-től a Waterlogic Magyarország hivatalosan is Culligan Hungary. További információkért kérjük kattintson ide.
 banner image

Öt módszer az Ön szállodájának fenntarthatóbbá tételére

Közzétéve: 26/02/20 Közzétette: Mark Barber

A vendéglátóiparban növekvő tendenciát mutat a környezettudatosság. Az utóbbi években jelentősen növekedett az ökoturizmus mérete, amikor az utazók fenntartható és autentikus élményeket keresnek. Sok szálloda csatlakozott a zöld kezdeményezésekhez, és számos lépést tettek annak érdekében, hogy gyakorlataikat fenntarthatóbbá tegyék.

A Booking.com szerint az utazók 55%-a hajlandóbb szállodák foglalásakor fenntartható döntést hozni, mint valaha. Ugyanezek az emberek azt állítják, hogy a jó szándékuk gyakorlati megvalósításának lehetősége hiányzik. Ez a tény rávilágít a szállodatulajdonosok lehetőségeinek nagyságrendjére. Az Accor, a Marriot és az Intercontinental már csaknem egy évtizede arra törekszik, hogy javítsa globális tevékenységei fenntarthatóságát.

Számos szálloda-csoport zöldé válik

Az Accor fejlesztette hulladékgazdálkodási politikáját, amely 30%-kal csökkentette Ausztrália szállodáinak élelmiszerpazarlását. Miközben sok szempontból a fenntarthatóbb közlekedési lehetőségekre összpontosított, Egyesült Királyság- és Ausztrália-szerte számos elektromosjármű-töltőpontot telepített szállodáiba, hogy csökkentse a járműpark szén-dioxid-lábnyomát.

A Marriot Csoport a szállodáinak nagy részébe – 142 helyszínen – elektromosjármű-töltőpontot telepített, hogy támogassa törekvéseit a LEED Minősítés elérésében. A LEED egy nemzetközileg elismert tanúsítvány, amely igazolja a vállalat azon törekvéseit, hogy javítsa a teljesítményét olyan mutatókban, mint az energia-megtakarítás, a vízgazdálkodás és a CO2-kibocsátás: olyan jellemzők, amelyeket a vállalati ügyfelek keresnek, amikor szálláshelyet foglalnak.

Az egyszerhasználatos műanyagok elleni küzdelmében az Intercontinental elkötelezte magát amellett, hogy a hotelmárkái portfóliójából eltávolítja a mini műanyag piperecikkeket a vendégszobákból. A vállalat szerint ez a változtatás évente több mint 200 millió egyszerhasználatos műanyag palackot fog kivonni a működésükből.

Hasonlóképpen, az Ovolo Csoport Purezza rendszereket telepített a szállodái teljes területén, amivel a menedzserek csökkentik az egyszerhasználatos műanyag palackok és csomagolások iránti igényüket.

Öt út, amely során az Ön szállodája fenntarthatóbbá válhat

Az utazók csaknem kétharmada szeretne az elkövetkező évben legalább egyszer környezetbarát szállodában megszállni. Itt található öt ökoközpontú gyakorlat, amelyek bevezetésével Ön is fenntarthatóbbá teheti a szállodájának működését.

1. Nyújtson alternatívát a palackozott víz helyett

A három legfőbb erőforrás, amely jelentős hatást gyakorol a környezetre és a szállodai költségekre, a víz, a hulladék és az energia. Ezért a környezetbarát kezdeményezések beépítése nem csak a környezetre, hanem a szállodák jövedelmezőségére is kedvező hatással lehet. A szállodák ezért elfordulnak az egyszerhasználatos palackozott víz kínálatától a vendégeik számára. Ehelyett a nagy márkák, köztük a Hyatt Hotels, szűrt vízadagolókat, kancsókat és újratölthető palackokat kínálnak, amelyek kényelmesen hozzáférhetők éttermekben, bárokban, konferencia- és találkozóhelyekben – még a medencék mellett is.

2. Helyezze előtérbe az etikus gyakorlatokat

Kutatások szerint a fogyasztók 55%-a hajlandó többet fizetni olyan vállalatok által nyújtott szolgáltatásokért, amelyek elkötelezettek a pozitív társadalmi és környezeti hatások iránt.

Ön is ösztönözheti alkalmazottait az etikus gyakorlatokra, akár vendéglátási etikára vonatkozó képzésekkel, adománygyűjtők befogadásával vagy nonprofit kezdeményezések indításával, amelyek a helyi közösség javát szolgálják.

3. Helyi forrásból szállítsa be az élelmiszert

Az élelmiszer-előállítás a világ üvegházhatású gázkibocsátásának egynegyedét teszi ki. A helyi beszerzési gyakorlatok bevezetése révén Ön nem csupán 7%-kal csökkenti az élelmiszer-előállítás szén-dioxid-lábnyomát, hanem minimalizálja a műanyag csomagolás szükségességét és csökkenti a szállítási költségeket. A Purezza vízadagoló-rendszerei helyi forrásból származó vizet használnak, amelyeket a helyszínen palackoznak és kínálnak a vendégeknek. Ez kiiktatja a költséges, egyszerhasználatos palackozott víz behozatalának szükségességét külföldről.

Az Accor Hotels 2016-ban elkötelezte magát amellett, hogy 2020 végéig 1000 zöldségkertet ültessen. A meglévő veteményesekből előállított termékek a szállodamenü 30%-át teszik ki, míg további 50%-uk helyi beszállítóktól származik.

local farmer holding a create of local produce fruit and vegetables

4. Használjon kevesebb energiát anélkül, hogy rontana az ügyfél élményén

A szállodák napi 24 órán át üzemelnek, ezáltal sok energiát fogyasztanak. A vendéglátók azonban fáradhatatlanul dolgoznak az energiafelhasználás csökkentésén, mindeközben a vendégélmény minőségének megőrzésén. Ehhez tartoznak az energiatermelő felvonók és hővisszanyerő hűtők, amelyek a felesleges meleget használják a melegvíz előállításához. A melbourne-i Alto Hotel az energiahatékony légkondicionálásának és az alacsony felhasználású LED izzóinak köszönhetően 76%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy átlagos szálloda. Ezek a pozitív környezeti hatású intézkedések egyúttal megőrzik a vendégélmény minőségét is.

A csaknem vízmentes mosodai rendszerekre való egyszerű átállás akár 80%-kal csökkentheti a mosási műveletek vízfelhasználását. Ha Ön is lecseréli a zuhanyfejeket, csaptelepeket és WC-ket alacsony-nyomású alternatíváikra, akkor a legtöbb berendezés vízfelhasználását legalább 35%-kal csökkentheti.

5. Használjon és hasznosítson újra a hulladékmennyiség csökkentése érdekében

Egy átlagos szállodai vendég éjszakánként körülbelül 1 kg hulladékot termel. Ennek eredményeként a szállodai újrahasznosítási programok beépültek a gyakorlatba a reggeli újságoktól kezdve a szobaszervizes étel- és italhordókig.

A Spicers szállodák elkötelezték magukat amellett, hogy 2030-ra hulladéksemlegessé váljanak, azaz hogy a szobákban újrahasznosító egységeket kínálnak, és élettartamuk végére vonatkozó tervekkel egészítik ki, amelyben szinte minden tárgyat újra felhasználnak vagy újrahasznosítanak a luxuslakosztályokban. 2019 végére a Purezza közel 40 millió egyszerhasználatos műanyag palack eltávolításában segített a vendéglátóipari ellátási láncból.

Woman holding a green recycling box containing cardboard paper and other recyclable materials

A fenntartható gyakorlatok növelik a profitot

Az utazók közel kétharmada inkább olyan szállást keres, amelyek bizonyítottan öko-tudatosak. A fenntartható gyakorlatok bevonása a működésbe növelheti a vendégszámot, mert az utazók a környezetbarát lehetőségeket keresik, így fellendítik a forgalmat.

A csökkentett vízfelhasználás, az alacsonyabb energiafogyasztás és a hulladéklerakókba eljuttatott kevesebb hulladék együttesen alacsonyabb összköltséget jelent – az ilyen tevékenységek gyorsan megtérülnek azáltal, hogy átlagosan 20-40% közötti megtérülést kínálnak.

Hogyan válhat az Ön szállodája fenntarthatóbbá még ma

A fenntarthatóságra való törekvés elindításához a Purezza vízadagoló rendszer használata a legegyszerűbb.

Európa, Észak-Amerika és Ausztrália szerte több, int 8000 vendéglátóhelyen megtalálható a Purezza. A Purezza segít kitűnni a szállodáknak a többi közül a fentartható megoldásokkal, amelyek kiváló minőségű mentes vagy szénsavas vizet kínálnak, mindeközben csökkentik az ökológiai lábnyomukat, és segítik az egyszerhasználatos műanyagok kiiktatását a vendéglátóiparból. Rendszereink tökéletesek a szálloda minden területére, beleértve az éttermeket, bárokat, konferenciatermeket, vendégszobákat, vagy akár olyan nyilvános tereket, mint a medence.

Kezdje el már ma a Purezza beszerzését, vegye fel velünk a kapcsolatot most!

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK